Krachttraining als sleutel tot gezond ouder worden? Kraak de code van jouw lichaam.

Onderzoek heeft aangetoond dat het beoefenen van krachttraining naast het versterken van je spieren zo ongelooflijk veel andere voordelen voor je lijf + kop erop heeft.

Stalen botten

Krachttraining is ontzettend goed voor je botten! Door de weerstand (time under tension) die het biedt, stimuleert het de botgroei en verhoogt de botdichtheid. Essentieel om osteoporose op afstand te houden.

Verjong je metabolisme

Say goodbye tegen een vertraagde stofwisseling. Krachttraining verhoogt je rustmetabolisme door spiermassa op te bouwen. Meer spieren betekent meer calorie├źn verbranden, zelfs als je op je billen zit.

Flexibiliteit

Krachttraining verbetert je flexibiliteit en bewegingsbereik, waardoor je gemakkelijker kunt buigen, draaien, springen, dansen. Een lichaam dat soepel beweegt, houdt je jong en energiek. En dat is fijn als je je kind wilt bijhouden, of als je gaat stofzuigen onder het bed.

Boost je mentale kracht

Krachttraining maakt je niet alleen fysiek sterk, ook in je hoofd wordt de motor aangezet. Het vermindert stress, verhoogt het zelfvertrouwen en stimuleert de productie van feel-good hormonen, zoals endorfine.

Zelf sport ik met Les mills gewoon thuis. Het lijkt me wel goed dat als je met krachttraining gaat starten, dat je de oefeningen correct uitvoert. Dan is een bezoekje aan de sportschool of een PT wel handig.